Medieomtale og OSS

At man kan interessere sig for tog er noget de fleste kan forstå, men når emnet mere specifikt er "toglyde" bliver folk mere nysgerrige - og undrende.

Herunder er nogle af de spørgsmål jeg ofte er blive stillet....

Hvorfor i alverden kan du lide toglyde?
Et simpelt forventeligt spørgsmål, som er ekstremt svært at svare på. Jeg har forsøgt flere gange - og det bliver ofte en lang version af det korrekte korte svar: "Det kan jeg bare!". Derimod kan jeg ikke lide havenisser.

Føler du dig ikke dum, når du står og optager lydene?
Nej, ikke normalt fordi optageren normalt bare ligger lidt diskret.. De par gange jeg er blevet fotograferet til avis og TV er det derimod lidt mere pinligt, fordi jeg blev stillet op på en måde som jeg aldrig ville optage toglyde på i virkeligheden. Kan dog bedre lide at høre lydene end at optage dem - og kan godt lide at sidde i toget og tænke: "Den dér - den har jeg!".

Hvad er meningen med toglyde.dk?
Formålet er at opbygge et websted der samler danske toglyde - til glæde for alle der (ligesom mig) kan lide toglyde. Mange af lydene har jeg selv optaget, men heldigvis er der efterhånden mange besøgende der sender nye toglyde til mig, som jeg så sørger for bliver lagt på siden.
28.05.2006
Webmaster citeret i BT
Reportagen fra toglyde.dk Togfører truer med at rydde IC3-tog blev sendt til BT, som kontaktede mig for uddybende kommentarer.
Det blev til en artikkel i BT: "DSB Døgnet endte i kaos"

17.04.2007
toglyde.dk i P3 - De Sorte Spejdere
Jeg var desværre ikke at træffe denne dag, så jeg er ikke med i programmet - men websiden omtales en del.
Et tog-mix af programmet kan hentes via dette link (det kan evt. være nødvendigt at højreklikke på linket og vælge "Gem som...")

25.03.2008
Dagbladet: Karsten er vild med toglyde
En journalist fra Dagladet Holstebro-Struer kontakter mig, fordi han havde fundet websiden - og gerne ville fortælle historien om undertegnede med den (efter nogens mening) spøjse interesse.
Artiklen kom til at fylde en side og blev trykt i flere af Midtjyske Mediers aviser.

29.05.2008
TV/Midt-Vest
Ummidelbart efter artiklen i Dagbladet, kontaktes jeg af TV/Midt-Vest, der gerne vil køre en tilsvarende historie. Pga. flytning siger jeg nej tak et par gange, men blev tredje gang "overtalt" - og det cirka 1 minut lange indslag blev sendt i segmentet "Midt Vest Rundt".

24.06.2008
DSBs interne personaleblad "DSB i dag": Tosset med toglyde
Link til artiklen - JPG

Juli 2010
Ud&Se Juli 2010: "Toglyde på mobilen"