Togfører truer med at rydde IC3-tog

IC 191 med planmæssig afgang fra København H 00:30, var natten efter DSB Døgnet ramt af så megen uro, at den kvindelige togfører, der var alene på det 5-sæt store InterCity-tog, truede med at smide samtlige passagerer af alle vognene.

Mod slutningen af DSB Døgnet den 26. maj 2006 kørte IC 191 til perron på København H. Toget bestod af 5 IC3-togsæt med vognnumrene 71/72, 32/31, 6/7, 22/21, 12/11. På grund af de mange rejsende i anledning af DSB Døgnet, afgik toget næsten 20 minutter efter planmæssig afgang. Et propfyldt tog, hvor stort set alle passagerer havde problemer med at manøvre sig rundt i togsættet.

Lige inden Roskilde fortæller togføreren at der er uro i vogn 7 - og politiet er tilkaldt. Toget har et udvidet ophold på Roskilde station.

Toget fortsætter fra Roskilde, men pludselig kan man høre i højttaleren: "Jeg er alene togfører i toget og kan ikke holde øje med alle vognene. Så hvis der er problemer igen med uro eller slagsmål, rydder jeg toget og kører ikke videre."

Pludselig standser toget midt på Storebæltsbroen. Det viser sig at nogen har trukket i nødbremsen uden grund - og togføreren giver besked om dette i højttaleren.

Nogle, efterhånden meget berusede, passagerer både kaster op i toget - og generer medpassagerer, f.eks. ved at kaste med chips.

Lige inden ankomst til Odense meddeler en, hvad der lyder som en smule grådkvalt togfører: "Jeg håber vi kommer hele vejen til Odense uden nogen problemer undervejs (dybt suk og lang pause) ...."

Efter togets ophold i Odense forløb resten af rejsen roligt, men dog med stor forsinkelse.