DSB Døgnet 26. maj 2006For første gang nogensinde afholdtes DSB Døgnet den 26. maj 2006, hvor billet til rejse i hele Danmark i et døgn kun kostede en flad 50´er.

Lad mig slå det fast fra starten. Passagerer der havde forventet at dagen ville rulle af stablen uden kø, stålpladser, fyldte tog, forsinkelser m.v. blev skuffede! Den 26. maj 2005 skulle vise sig at blive den travleste dag i DSBs historie. Havde DSB ikke afholdt "DSB Døgnet" ville det forventeligt have været et af årets allerroligste dage... hvilket jo betyder at langt de fleste havde valgt at tage med togene netop denne dag.

For "tognørderne" (som jeg selv) var dagen imidlertidig en perfekt mulighed for at komme ud at køre i tog - og deltage i nogle af DSBs mange aktiviteter i anledning af: "DSB Døgnet".

Efter en tidlig morgentogtur med InterCity Lyn var der gratis morgenbrød og kaffe på hovedbangården. Umiddelbart efter var der rundvisning.

Rundvisningen gik med guide rundt på hovedbanegården, hvor der blev gennemgået lidt historie, informationer om bygningen og lidt om planerne for nye nedgange til perronner, når IC4-togene kommer i drift. Kameraholdet der ses på billedet fulgte med til de forskellige aktiviteter og var bestilt af DSB.

Efter rundvisningen fik alle deltagene en pose slik og herefter tog jeg Øresundstoget til lufthavnen. Herfra var der bus til Kastrup og DSB klargøring.

Der var rundvisning i de store haller, hvor InterCity-togene på 100 minutter klargøres til næste tur - og gratis slik, kaffe og morgenbrød stillet frem.

Ligeledes i Kastrup var der mulighed for at se førerrummet i et IC3-tog; og tilmed få en køretur - omend kort.

Både rundsvisningerne og besøg i førerrummet var inddelt i så tilpas små hold, at der var rigelig mulighed for at stille uddbybende spørgsmål.

Efter lidt frokost (der dog var på egen regning) var der afgang fra København H med veterantog trukket af damplokomotiv til Helsingør.

Hele dagen var der en god stemning og det var mit indtryk at al DSB Personale jeg mødte anstrengte sig ekstra meget denne dag, med at få "DSB Døgnet" til at blive en god oplevelse.

Efter lidt "togfri" var det tid at komme hjem til Jylland med toget, Som forventet var der propfyldt med mennesker. Selvom toget ankom rettidigt gik der 25 minutter før alle passagerer var blevet "mast" ind i toget og dette kunne afgå. Der var mennesker overalt, tynd luft - og tilsyneladende både nogle ballademagere og festaber med toget.

Togturen skulle vise sig at blive en af de underligste ture jeg har været på, bl.a. meddelte den kvindelige togfører på et tidspunkt, at alle passagerer var i fare for at blive sat af.

Læs mere Togfører truer med at rydde IC3-tog

Knap en time forsinket ... hjemme. Mange oplevelser rigere.