På tur med Sølvpilen 2002


Jeg tog en tur i toget i forbindelse med et åbent hus-arrangement i Odense.
Jeg stiger ind i den ende af toget der ligger længst væk fra togets kæmpe motor - og kommer ind til siddepladserne på 2. klasse. Lækre stole - ikke så meget benplads, men stolene er mægtig bløde; og siddekomforten er mindst lige så god som i IC3-togene.
Ved hver siddeplads er der et lille bord - og i rygerkupéen et askebæger i armlænet. Det er dog en umulighed at slå bordet op efter brug uden at genere den person der sidder på sædet foran - da bordet på det nærmeste skal smækkes/voldes på plads bagefter.
Efter ryger og ikke-ryger afdelingen på 2. klasse, kommer man ind i togets lille Café, hvor man har kunnet få lidt at stille sulten med.... der var alligevel heller ikke plads til en serveringsvogn i midtergangen!
På 1. klasse er der kupéer som disse. Mere benplads end på 2. klasse, flottere sæder, læselampe - og ikke mindst et lille bord.
Jeg blev meget overrasket da jeg så det næste rum. 10-12 læderstole som en ekstra luksus... måske datidens Business-class? Under alle omstændigheder blæret.
..og mens jeg så sad dér og legede vigtig business-person i det gamle lyntog, slog et eller andet fra. Lyset gik ud - og toget holdt op med at trække, og kørte i tomgang.


Efter små fem minutter, kom lyset igen - og toget kunne rulle ind på Nyborg Station... uden mange lagde mærke til at der i det hele taget havde været noget galt.


Togsættet har lige nu ikke store muligheder for at komme ud at køre igen - det forlyder at der er voldsomme motorproblemer med togsættet, som indtil videre er uden for budgettet at reparere.

Reportage: 2002; Karsten Hindkær