Første tur med IC4Endelig sommerferie! Det er skam rart nok at have fri, nyde sommeren, grille m.v. - men én ting er vigtigere end alt det tilsammen.... min første tur i et IC4-tog.

Min planglagte prøvetur var med afgang fra Århus H torsdag eftermidadg i den første "offentlige" uge, hvor togsættet er indsat i prøvedrift på to daglige afgange. Jeg var på peronnen i god tid og allerede på dette tidspunkt sad en togteknikker med en bærbar computer, som også skulle med toget.

Det flotte tog rullede ind på spor 2. Mens jeg stod der og beundrede toget sammen med en Arriva-togmand, var der sågar nogle der gik forbi toget, som om det "bare" var et hvilket som helst tog... tsk tskDøråbningen tager længere tid end man er vant til på IC3, da et lille trin skubbes ud - og først herefter sker døråbningen. I øjeblikket er der generelt lidt problemer med dette trin - nogle gange kører det ikke korrekt ind igen når toget skal afsted og afgang forsinkes en smule - dette skete f.eks. ved Randers på prøveturen.På turen var der teknikkere med - heriblandt en ingeniør, der ved hver station tog nærbilleder af perronkanten og det lille dørtrin. Højden på peronnerne varierer en del og for at få overblik over dette indsamlede de disse data.

Turen bar i stor grad præg af hygge. Flere DSB ansatte var med toget, heriblandt pensionerede, som fik en god togsludder og talte om ligheder og forskelle mellem IC4 og IC3.

Da jeg stod af i Randers, var jeg en god togoplevelse rigere - nu er vi da et enkelt lille skridt tættere på at dette og andre IC4-togsæt bliver indsat som "rigtige" InterCity-tog.2007 - toglyde.dk
Karsten Hindkær