E991 Den sidste tur....Lokomotivet E991 fra 1947 er bygget af den århusianske lokomotivfabrik Frichs - og er en blandt de sidste i en serie af nybyggede DSB-lokomotiver nogensinde.
Toget er bl.a. kendt for at være det forreste lokomotiv i båretoget i forbindelse med HM Dronning Ingrids sidste togrejse København H - Roskilde.

I løbet af maj 2010, udløber E991s revisionsperiode. Efter udløb skal lokomotivet, som alt jernbanemateriel, revideres - dvs. stort set alt skal adskilles og kontrolleres. Specielt for damplokomotiver er dette et stort arbejde, som både er bekosteligt og tidskrævende. Ingen ved om - og i så fald hvornår - toget igen kommer ud at køre.

Der var derfor arrangeret "en sidste tur", som blev kørt 1. maj 2010.
At se det store damplokomitiv pruste forbi var en stor oplevelse for både dyr og mennesker langs banen. Mens små lam gemte sig bag deres mor, da dampmaskineriet kom buldrende, vakte synet af E-maskinen anderledes jubel og spontan glæde for de menneskelige forbipasserende. Folk der holdt og ventede ved jernbaneoverskæringer pegede og smilte, cyklene standsede for at få et hurtigt billede af det gamle tog på mobilen - og straks ved synet af toget begynder familier, motionister og andre at vinke lystigt.

Det sjældne syn af et damplokomotiv skaber stor glæde - især det store flotte E991.
Håber snart den kommer ud at køre igen.

Karsten Hindkær, maj 2010